perjantai 3. tammikuuta 2014

vuoden vaihde viikko

Niin on joululomat vietetty ja vuoden vaihde viikkoa vietetty yhden hoitolapsen kanssa muutama yksittäinen päivä. Vuoden vaihde vaihtui samanlaisissa olosuhteissa kuin joulukin, eli vettä ja mustaa, ei lumesta tietoakaan. Pitää oikein laittaa tänne kuva muistiin keleistä vuoden viimeisenä päivänä....


Ulkoiltu on, mutta ei niin pitkiä aikoja kuin olisi voinut kuvitella näin vuodenvaihteessa. Niinpä on sisällä pitänyt keksiä muuta puuhaa.

Maanantai leikittiin vapaasti ja Tiistaina sitten askarreltiin uuden vuoden askartelu. Annoin lapsille sinisen paperin, vahaliituja, liimaa ja joulunauhasta leikattua silppua. Lisäksi kaivoin kaapin pohjalta kultaisia ja hopeisia tähtikuvioita. Lapset piirsivät ensin liidulla rakettien värejä ja päälle levittivät liimaa.


Liimaan tilputeltiin tähtiä ja joulunauhasilppua. Helppoa ja hauskaa, erityisesti silppu oli lasten mielestä äärimmäisen kivaa :)Perjantaina tutustuttiin ryhmälleni joululahjaksi ostamaani pöytäteatteripakettiin. Kyse on nukketeatteri Sampon legendaarisesta paketista, jonka näytelmiä jokainen ikäiseni on jossain kohtaa lapsuuttaan varmasti nähnyt.

Tämän parissa kuluikin joulun välipäivieni ylimääräinen aika; leikatessa, liimatessa ja kasatessa hahmoja ja lavasteita. Mutta hienoja tuli ja nyt päästään näyttelemään ja katselemaan kevätkaudella pöytäteatteria useampaankin kertaan!
 Perjantaina leikit saivat myös uutta pontta, kun kaivoin varastosta vaihtoleluja leikkihuoneeseen ja laitoin osan leikityistä leluista varastoon odottamaan uutta intoa.

Ei kommentteja: