lauantai 16. maaliskuuta 2013

HOITOPAIKAN TILAT

Avaan hieman ovia teille, jolloin pääsettekurkistamaan hoitolasten tiloihin :)

Olemme taajama alueella -89 vuonna rakennetussa omakotitalossa, tai oikeastaan paritalossa, jota on remontoitu viimeisen 2 vuoden ajan pikkuhiljaa näköiseksemme.  Muutimme tänne 2,5 vuotta sitten. Talon päädyssä asustaa oma mummoni kaksioissa eli tontilla asustaa kaksi sukupolvea :)
 Leikkihuoneita meiltä löytyy käytännössä kolme kappaletta. Tämä huone on nuorimmaiseni huone ja sinne sijoittuu erityisesti autoleikit, pelejä, hernepusseja ym. liikuntaan liittyvää, kirjoja ym ja tuohon sängyn alle muotoutuu usein jakkaroiden, tyynyjen ja peittojen avulla bussiauto, koti, kauppa ym...
 Keskimmäisen poikani huoneesta löytyy legot ja junarata, lääkärinvälineitä, rakennus/remonttileikkitavaroita ja aivan mielettömän hauska majapaikka on tuo sängyn lipaston taakse jäävä tila. Siellä lapset leikivät päivittäin innoissaan majaa!

Tämä huone on ylimääräinen huone, eli ei ole kenenkään perheenjäsenemme käytössä ja sinne on rantautunut pitkälti nuket, korut, ponit, ruokalelut, pehmolelut, kassakone ym...ja kyllä, meillä on kamalasti leluja...niitä tarvitsee välillä pistää sivuun ja ottaa aina sitten välillä vaihtoon...
Tämä huone toimii myös nukkarihuoneena. Isommat lapset nukkuvat omilla patjoilla ja pienimmät matkasängyssä.
Talostamme löytyy myös pianohuonesyvennys, jossa pidämme joka päivä aamupiirin, laulelemme, loruttelemme ja luemme päiväunisadut. Meillä on myös tapana, että kun on syönyt ruoan, pääsee riisumaan ylimääräiset vaateet ennen päiväunia pois ja saa lukea rauhassa kirjoja odotellessa muita. Tämä huone toimii siis myös tuona lukemisen paikkana ja siihen on täysi katseyhteys ruokapöydästä.Ruokailemme ison pöydän ääressä, jossa syöttötuoleja on ympärillä aina tarvittava määrä.Keittiö on avoin ja sieltä pystyy hyvin seuraamaan lasten leikkejä pitkin taloa. Voin siis tehdä ruokaa hienosti samalla kuin vahdin lasten leikkejä :)


Lisäksi meillä on kaksi wc pönttöä, toinen erillisessä vessassa ja toinen pesuhuoneen puolella, joka on kodinhoitotilojen vieressä. Näin ollen usempikin pönttöä käyttävä vessahätäläinen pääsee tarvittaessa yhtä aikaa vessaan. Käytännössä lapset kuitenkin käyttävät näitä kodinhoito- ja pesuhuoneen wc pönttöä, pottia ja käsipesutiloja. Käsipesutilojen yhteydessä on myös jokaiselle lapselle oma käsipyyhe naulakossa nimellä varustettuna. Altaan vieressä on myös tilaa hoitoalustalle, vaipanvaihdolle ym, jos hoidossa on oikein pieniä.

Eteisessä on paljon naulakkotilaa ja jokaiselle hoitolapselle nimikoitu oma henkari. Tarpeen mukaan naulakoihin ilmestyy myös hoitolapsille omat korit, joita ei nyt ole tarvittu jokapäiväisen tavaroiden kotiinkulkeutumisen takia (lapset nyt osaviikkohoitoisia). Jokaisen perheen kanssa sovitaan, kuljettavatko perheet hoitokassia päivittäin kotiin vai jättävätkö sen viikoksi meille.


Tilat ovat kokonaisuudessaan avarat ja liikuntaesteettömät. Perheessämme ei myöskään ole eläimiä, koska olen eläinpölylle itse allerginen. Nämä tilat ovat kuin luodut perhepäivähoidon tarpeita silmällä pitäen :)

Taloa ympäröi pari metrinen kuusiaita ympäri tontin, joten piha alue on turvallinen. Takapihalle on rakennettu viime kesänä iso hiekka alue, johon kasattiin keinut ja kiipeilytorni hiekkalaatikon yhteyteen. Nurmikenttää riittää myös kivasti pallopeleihin ja takapihalta löytyy myös alkuperäinen leikkimökki, joka on tarkoitus uudistaa parin vuoden sisään.
Pihaltamme on myös vain parin sadan metrin matka lähimpään leikkipuistoon, josta löytyy erityisesti talveksi hienot pulkka - ja liukurimäet. Ympärillämme on myös paljon metsiä, joita käytämme ulkoillessamme ja retkiä toteuttaessamme.

Ei kommentteja: