keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pääsiäisaskartelut jatkuu

Kirjoittelin viime viikolla, että kylvimme rairuohon siemeniä kananmunan kuoriin. Kerroin myös kokeilevani, kuinka nopeasti siemen itää, kun sitä pitää kosteassa muutaman päivän: pidin siemeniä 2 päivää märkien talouspaperien välissä ennen kylvöä ja siemenet itivät yhdessä päivässä! Tällä toimenpiteellä on siis vaikutusta ja onkin hyvä laittaa tämä korvan taa muita vuosia odottamaan jos lapset ryhmässä esim. sairastuvat ja eivät kerkeä ajoissa kylvämään siemeniä :)

 No pitihän niille munille sitten tehdä jokin alusta, jossa ruohot saisivat kasvaa. Päädyin lopulta taikataikinaan, jonka värjäsin vihreäksi. 
Lapset saivat ensin muotoilla mieleisen muotoisen alustan ja painoimme munille paikat rytmimunien avulla. Kuivatin pohjat uunissa ja tämän jälkeen koristelimme pohjat vielä silkkipaperimytyillä, jotka esittävät kukkia. 
Lopuksi liimasimme munat omille paikoilleen 
alustaan kiinni. Hienot tuli ja helpot tehdä ihan
kaiken ikäsiten kanssa!

Tänään aloimme myös osan porukan kanssa tekemään virpomavitsoja. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Tämän vuoden yksittäinen pikkuaskartelu koristeissa oli softismuna, johon sai liimailla eri värisiä styrox palleroita koristeiksi. 


Lisäski tehtiin niitä perinteisiä nauhoja, piipunrassia, sulkia, höyheniä ym. 

3 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Ihanat noi teidän rairuohot... Täytyypä taas laittaa korvan taakse ensi vuotta ajatellen. Kauanko kuivattelit noita taikataikina osia, näyttävät kumminkin aika paksuilta...

Aurinkotäti- kirjoitti...

Kiitos Ipana! Pohjat olivat 1,5 tuntia uunissa ja kuivuivat tuossa ajassa melko hyvin. Vähän jäi vielä paksuimmat kohdat kosteaksi (sitä ei huomannut uunista otettaessa) mutta tuo ongelma olisi varmasti mennyt puolen tunnin lisäuunituksella ohi. kosteus oli kuitenkin niin vähäistä, että en nähnyt tarvetta laittaa tekeleitä enään uudestaan uuniin.

Annu kirjoitti...

Kiitos vastauksesta.