maanantai 25. maaliskuuta 2013

keväinen luontoretki

Tänään lähdettiin kori kainalossa ja eväät mukana tutkiskelemaan lähiympäristöä kevät mielessä. Mikä on muuttunut talvesta vai onko kaikki yhä samanlaista kuin joulun jälkeen?Yksi asia ei ole ainakaan vielä muuttunut; linnut tarvitsevat yha ruokaa lintulaudalle, sitä siis täyttmään ensimmäisenä. 


Viime kerran jälkien etsintä reissulla meillä jäi bongaamatta jäniksen jäljet, mutta nyt ne löytyivät heti. Tosin näitä jälkiä on nyt näkynynt ihan takapihamme leikkipaikankin luota päivittäin...omenapuiden viereen kerääntyneet lumikasat on houkuttaneet pupja kiipeämään kasojen päälle, josta on päässyt syömään oksien päät kivasti...

No siinä pupujen ruoista puhuttaessa päätettiin sitten pitää itsekkin evästauko, tosin syötiin kyllä keksit ja juotiin lämmintä mehua, ei nautiskeltu omenapuiden oksia ;)


Selvä kevään merkki näkyi maassa. Koko kotitiemme oli jo ihan asfaltilla ja lähin hiekkatiekin alkoi jo pilkistämään lumen alta!


 
Keräsimme koivun oksia ja huomasimme, että niissä ei ole vielä lehtiä. Otimme muutaman oksan mukaamme ja laitoimme ne sisälle veteen. Nyt pääsemme seuraamaan, kummassa paikassa oksiin tulee ensin lehdet, sisälle vai ulos!?!


Kerkesimme hetken myös piipahtamaan omalla lähileikkikentällä laskemassa liukumäkeä ja sitten lähdettiin takaisin päin tallustelemaan.


 


 


Alamme keräämään havaintojamme jokaisen lapsen omaan vihkoon, tekemääni kevään seurantakaavioon. Merkkaamme määrättyjä asioita päiväyksien kanssa ylös ja tarkkailemme myös säätä retkipäivinä. Aina kun löydämme uuden kevään merkin, merkkaamme sen vihkoon kuvien ja kirjoitusten avulla!

Selvä kevään merkki oli esim. se, että tänään aivan aamulla oli -10 pakkasta ja kun tulimme retkeltä pois, lasten puvut olivat litimärät, koska ilma oli plussan puolella. Suuret lämpötilaerot siis :) 

Ahh. ihanaa, tule kesä tule!Ei kommentteja: