tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vapun viettoa

Tänään on samalla juhlan ja haikeuden päivä. Vappu on päivän teemana ja siis tiedossa oli kovat vappubileet! Samalla tämä päivä oli kahden hoitolapseni viimeiset hoitopäivät luonani ja olo tätä myöten myös haikea...

Alussa itkeskelin ja availin pakettia ja kukkia, sitten vaihdettiin reippampan meninkiin ja alettiin vapputohinoihin! Kyllä tämä päivä on tunteiden vuoristorataa...

Aamu alkoi vappusomistautumisella, eli piti askarrella vappuhatut!


Ensin koristeltiin vappuhatut napeilla ja kukkasilla.


sitten jokainen sai valita värisensä pilin, jonka päähän sai valita eri värisiä silkkipaperisuikaleita liimattavaksi.
Tässä välissä annettin hattujen hieman kuivua ja sitten kasattiin ne ihan nitojan avulla kasaan.


Hattujen kuivuessa aloimme laulelemaan lauluja ja mukaan otimme tänään pallorytmisoittimet. Olin siis laittanut ilmapallojen sisään herneitä ja näin pallot soivat kivasti niitä heilutellessa. Kaikista hauskin laulu näiden kanssa syntyi kyllä urpoja turpon värilaulusta; ensin ei saanut soittaa vaan laulettiin kaunisti ja hiljaa ja kun säkeistössä alkoi kertaus osio, alettiin soittamaan kovaa ja vauhdikkaalla rytmillä! lapset olivat ihan riemuissaan :)


Hauska vappukisa syntyi isoista ilmapalloista ja talouspaperirullista: eli heitettiin palloa ja yritettin kaataa "keiloja". keiloja oli kymmenen ja aina laskettiin kuinka monta keilaa sai nurin kolmen pallon avulla. parhaat pointsit oli 9, kukaan ei saanut kaikkia nurin!
Ja sitten jytäämään! hatut olivat kuivuneet kisan aikana ja nyt ne haettiin päähän ja alettiin rokkaamaan! Pupurock oli ehdoton suosikki, lisäksi päästiin jytäämään muidenkin hauskojen lastenlulujen parissa :)

Vappu jatkui vielä välipalla piknikin merkeissä. Piknikillä oli tarjolla munkkia, sipsiä, pähkinöitä, rusinoita ja kuivattuja omenaviipaleita. Juomana tietysti mehusima ja niille ketkä eivät simasta pitäneet, niin ihan tavallista mehua.

Niin se viimeinen hoitoipäiväkin toisilta lapsilta loppui ja kaipaus on jo nyt kova, vaikka hetken on lapset pois vasta olleetkin! Toivotan vielä tätäkin kautta mahdollismman onnellista jatkoa teille rakkaat hoitolapsoset!!Ei kommentteja: